STREET KITCHEN MAGAZIN NYÁR – 2025/2 – Mediterrán különkiadás

Itt a Street Kitchen történetének második tematikus különkiadása! Ha nyár, akkor hová máshová utaznánk legalább képzeletben, mint a mediterrán térségbe? Nem kell több ezer kilométereket megtenned, ha egy mennyei arancinire vágysz, vagy egy balzsamos nyári estén egy tapaspartit csapnál. És olyan ratatouille receptet is hozunk, amivel még Remyt is lepipálnád. 😉 Mediterrán ízvilág ihlette fagyik, levesek, főételek, desszertek, grillcsodák, cuccosabb és könnyedebb kaják – mindenkire gondoltunk. 160 oldal, 89 recept, és közel 10 ország ízei: ez vár rád az SK nyári magazinjában!

2.490 Ft

242 készleten

Leírás

Bepakoltuk a nyarat egy menő kis csomagba, és most átnyújtjuk neked: megérkezett a Street Kitchen mediterrán különkiadása! 160 oldal, 89 recept, és annyi napsütés, hogy a papír is lebarnul tőle. Lehengerlő levesek, fantasztikus főételek, durván jó desszertek, gyors és villantós fogások, cuccosabb és könnyedebb étkek – mindenkire gondoltunk!

Miért pont mediterrán? Mert ha a magyar ember nyaral, akkor vagy Horvátországban grillezi magát rákvörösre, vagy egy olasz pizzás képpel boldog az Instán. Szóval nem volt kérdés: a nyári lapszámunk készítésekor beletúrtunk a Mediterráneum éléskamrájába, és kihoztuk belőle a legmenőbb falatokat.

Persze elsőre tuti a pizza–tapas–gyros szentháromság ugrik be, de ez a térség sokkal több ennél. Olyan ízek, hagyományok és alapanyagok vannak itt, amik nemcsak jóllakatnak, de sztorikat is mesélnek. És ami a legfontosabb: itt az evés nem csupán arról szól, hogy beküldjük a kalóriát — ez egy közösségi élmény, ahol a főzés és az asztal körüli együttlét legalább olyan fontos, mint az utolsó falat.

Rovatainkban beindul a nagy ízutazás: Zoli begurult a mediterrán húsgolyók miatt (pozitív értelemben), Lőrinc a francia Riviérán töltötte fel az inspirációs tankot, Boti libanoni lakomája után nincs az a vendég, aki ne dőlne hátra elégedetten, Nóri desszertjei pedig… mamma mia! Ádám új szintre emelte a fetát, Lajos pedig kiváló kombókat alkotott bor-fűszer-hús témában.

A grillszezon csúcsra pörög – de nálunk nem csak a kertben! Ha odakint éppen tombol az özönvíz, bent a konyhában is összedobhatsz egy ütős grillmenüt. De nyilván a “hagyományos” verzióra is hozunk pár szuper receptet. 😉
Laktató salik, mediterrán ihletésű hűsítő gyümilevesek, egytálételek, tészták, tapasok, füge, barack, helló! Oh, és ne feledkezzünk meg azokról a fagyikról sem, amikhez nem kell se gép, se varázslat – csak egy fagyasztó, majd némi önuralom, hogy a többieknek is maradjon.

Ha olvasgatnál is két falat között: lesz szó paradicsomfajtákról, balzsamecetről, olívaolajról, a mediterrán étrend előnyeiről és arról is, hol érdemes beülni egy jó kajára Szegeden, vagy hol vannak a legjobb pizzériák.

Érdekel a többi szuper SK-cucc is? Itt megtalálod őket.

További menő gasztrotartalmakért lesd meg a honlapunkat!